Uwarzymy Rauchbiera w Szynkarni

slody_bannerTo już jutro!

Dzięki sponsorowi (Twój Browar) mieliśmy możliwość skompletowania produktów według własnej receptury – a oto ona:

Słody:

2,5 kg monachijski (Bestmalz) 41,7%
1,5 kg wiedeński (Bestmalz) 25%
1,5 kg wędzony (Bries) 25%
0,5 kg Crystal 150 EBC 8,3%

Chmiel:
Tradition 50g
Hersbrucker 30g

Drożdże:
M84 BOHEMIAN LAGER

Być może do tego jeszcze użyjemy odrobiny słodu czekoladowego, jeśli w trakcie zacierania uznamy, że kolor jest zbyt jasny.

Planowane zacieranie:

50C-15’
62-64C – 40’
72C-15’
78C-10’

Gotowanie:
Tradition 50g – 60′
Hersbrucker 30g – 10′

 

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pokazy warzenia - szkółka. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „Uwarzymy Rauchbiera w Szynkarni

  1. Pingback: Pierwsze warzenie w Szynkarni już za nami | Wrocławska Inicjatywa Piwowarska

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *