Kurs Sensoryczny WIP

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w Kursie sensorycznym organizowany przez Wrocławską Inicjatywę Piwowarską na kapsułkach firmy FlavorActive, który odbędzie się 22 marca i 12 kwietnia we Wrocławiu.

Kurs przeznaczony jest dla piwowarów domowych oraz innych osób, które chcą posiąść wiedzę umożliwiającą prawidłową ocenę piwa. Celem kursu jest przekazanie uczestnikom wiedzy piwowarskiej naukowej oraz sensorycznej. Wykład z wiedzy teoretycznej uzupełniony jest degustacją specjalnie rozrobionych kapsułek z zapachami, pozwalające określić dany aromat w piwie oraz przeprowadzenie szerokiej dyskusji na ten temat.

Kursy podzielone zostaną na 4 części po 5 kapsułek każda. Przeprowadzone zostaną w dwóch terminach, po dwie części. Koszt jednego kursu – 5 kapsułek 40 zł, natomiast całość 20 kapsułek – 150 zł. W jednej części udział może brać 20 kursantów- LICZBA MIEJSC OGRANICZONA. Kurs poprowadzi Krzysztof Czechanowski (Undeath) z pomocą Rafała Galbierza (Xenocyd).

UWAGA NAJBLIŻSZE SPOTKANIE W NIEDZIELĘ 12.04 ODBĘDZIE SIĘ NA UL. RYNEK 30 – przejście przez pub Ogórek II piętro, godzina bez zmiany.

22.03.2015 r Niedziela:

1. – Pierwsza część  godzina 15.00 – 5 zapachów: Diacetyl, Papierowy(karton), DMS, Skunks i Merkaptan – 20 miejsc

2. – Druga część  godzina 16.30 – 5 zapachów: Metaliczny, Fenolowy, Kwaśny, Siarkowodór i Kwas Masłowy – 20 miejsc

12.04.2015 r Niedziela:

3. – Trzecia część  godzina 15.00 – 5 zapachów: Chmielowy, Geraniol (kwiatowy), Kapronian (dojrzałe jabłko), Maślan etylu i Octan Izoamylu – 20 miejsc

4. – Czwarta część godzina 16.30 – 5 zapachów: Aldehyd octowy, Zbożowy, Świeżo ścięta trawa, Kwas Kaprylowy i koci. – 20 miejsc

Kurs odbywa się w sali konferencyjnej przy ul. Rynek 30 – przejście przez pub Ogórek na drugim piętrze. Pub Ogórek jest koło McDonalda na przeciwko pręgieża. Zapewniamy idealne miejsce, bez obcych zapachów, uniemożliwiających prawidłową identyfikację próbek, materiały pomocnicze, kubki, mace, wodę mineralną i dobrą atmosferę. Uczestników prosi się, żeby w dniu kursu nie spożywali ostrych potraw, mocno doprawionych oraz nie używali mocnych perfum i kosmetyków (żeby nie zaburzać innym użytkownikom odbioru próbek) i dzień wcześniej wstrzymali się większego picia i od mocniejszych alkoholi.

10974442_1014748881871959_5357460998482260149_o

Zgłoszenia za pomocą formularza, miejsca według pierwszeństwa zgłoszenia – będzie wysyłany mail zwrotny. W formularzu należy określić na którą część kursu chcę się zapisać. Wpisujemy numerycznie np. 1 – pierwsza część 2- druga część itd. Jeżeli chcemy brać udział we wszystkich wpisujemy 1,2,3,4. Opłata za kurs na konto podane w zwrotnym mailu.

LISTA ZAMKNIĘTA W NIEDZIELĘ UCZESTNICY DOSTANĄ INFORMACJĘ MAILEM.

Kto nie zdążył proszę się nie martwić już w kwietniu podczas Festiwalu Dobrego Piwa na stadionie odbędzie się kolejny kurs 🙂

Prowadzący Kurs:

Krzysztof Czechanowski (Undeath)

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sensoryka i degustacje i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *